Platelet-rich plasma (PRP)

PLAZMA OBOGAĆENA TROMBOCITIMA

Regenerativna medicina - nova rešenja protiv starenja kože i koštano-zglobnog sistema

Šta je plazma obogaćena trombocitima ili PRP ?

Plazma bogata trombocitima dobija se iz sopstvene krvi pacijenta. Plazma i trombociti su bogati faktorima rasta zajedno sa bioaktivnim proteinima koji su neophodni za započinjanje i ubrzavanje oporavka i regeneracije tkiva.

PRP je fiziološki proizvod dobijen iz pacijentove sopstvene krvi, stoga je i bez rizika za dobijanje prenosivih bolesti.

Tretman PRP-om zapravo predstavlja potenciranje prirodnih puteva zarastanja koji počinju aktivacijom trombocita, a kao rezultat dovodi do podmlađivanja kože u tretiranom području. Koža će povratiti tonus i biće elastičnija.

Proces uzimanja plazme obogaćene trombocitima

Primena u degenerativnim oboljenjima koštano zglobnog i ligamento-tetivnog sistema

U terapiji osteoartroze tj. degenerativnog osteoartritisa u kolenu, gde hrskavica nije u stanju da se sama regeneriše, PRP aplikacijom putem injekcije u zglob izazivamo reparaciju oštećenog tkiva. PRP terapija se uspešno primenjuje kod tendinopatija, vanzglobnog reumatizma, sportskih povreda, za brže zarastanje mekih tkiva i hroničnih rana. Rade se 3 injekcione terapije u razmacima od po mesec dana.

Terapija dubokim oscilacijama

Kao suplementnu terapiju degenerativnog osteoartritisa kolena, koristimo hijaluronsku kiselinu koja deluje protektivno na hrskavicu zgloba. Aplikuje se putem injekcije u zglob jednom nedeljno 3 puta. Ukoliko dominira otok i inflamacija, u zglob se injektira Ortokin koji deluje antiinflamatorno i tako sprečava dalju degradaciju hrskavice. Aplikuje se jednom nedeljno 5 puta.