Trajna epilacija

TRAJNA EPILACIJA LASEROM

LUMENIS Light Sheer DUET

laser je novi standard u domenu trajne laserske epilacije zbog integrisane vakum sonde koja omogućuje značajna poboljšanja u odnosu na dosadašnju tehnologiju. Prednost ovog najnovijeg modela lasera za trajnu epilaciju je u sledećem:


Trajna epilacija laserom Light Sheer Duet

- Laserska energija se ne rasipa zahvaljujući integrisanom vakuumu koji dovodi do rastezanja kože, pri čemu se sva energija usmerava na folikul dlake, ne rasipa se na ostale strukture kože, te se tako postiže maksimalni efekat i trajna epilacija.

- Laser za trajnu epilaciju prepoznaje sve tipove kože od najsvetlije do najtamnije a takođe i sve tipove dlake i na taj način trajno uništava dlaku.

- Koren dlake privlači laserski snop svetlosti, a vakum tehnologija omogućuje znatno bolje prodiranje laserske energije, vreme tretmana se skraćuje 75% u odnosu na prethodne generacije lasera, zato se ovaj najnoviji model lasera za trajnu epilaciju naziva „hight speed“ tehnologijom.

- Laserski tretman je apsolutno bezbolan, ne zahteva pripremni preriod u smislu mazanja anestetik kreme i gela, maksimalno je bezbedan za kožu a poptpun efekat ostvaruje u okviru 3-7 tretmana na svim delovima gde postoje neželjene dlačice.

LUMENIS Light Sheer DUET laser za trajnu epilaciju se danas smatra svetskim zlatnim standardom i predstavlja najsigurnije i najtrajnije rešenje kod problema sa nepoželjnim dlačicama.

Trajna Laserska epilacija se obavlja sa timom lekara sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa svim tipovima lasera.


Epilacija diodnim laserom

Epilacija nepoželjnih dlaka putem diodnog lasera podrazumeva trajno uništenje korena dlake gde se nalazi pigment dlake melanin. Najveći procenat pigmenata melanina nalazi se u dlaci u periodu njenog intenzivnog rasta zbog toga pre tretmana laserom dlake ne smeju biti čupane pincetom ili voskom tri do pet nedelja, kako bi bila prisutna što veća količina dlaka u fazi intenzivnog rasta. U tom periodu brijanje i depilacijske kreme se mogu koristiti za tretiranje nepoželjnih dlaka.

Nakon tretmana Me Dio Star laserom, dlake nestaju sa površine kože u roku od 2 do 4 nedelje. Deo dlaka će otpasti, a ostatak će u većini slučajeva oslabiti i istanjiti se. Neophodno je ponoviti tretman nekoliko puta, u proseku tri do šest tretmana.


Epilacija Nd:YAG laserom

U Poliklinici "Nada Diva" trajna epilacija se može sprovesti i Nd:YAG laserom talasne dužine 1064nm. Kako je ovaj laser poznat kao "hvatač" pigmenta, on deluje kako na tamni pigment - melanin korena dlake, tako i na krvni pigment kapilara koji ishranjuju dlaku. Sudar laserskog snopa i ovih pigmenata razvija visoku temperaturu koja praktično uništi koren dlake i matične (majke) ćelije dlake te na taj način dlaka više ne raste. Tretmane treba ponoviti na 4-6 nedelja, prosečno 3 do 5 puta radi zadovoljavajućeg efekta.

Ovaj laser raspolaže sa dve sonde - pojedinačnom kojom se svaka dlaka tretira zasebno, i tzv. skener sondom koja pored toga što pokriva veliku površinu kože (leđa,noge) velikom brzinom, može da se koristi za tretman onih dlaka koje su pokazale izvesnu otpornost na tretman nekim drugim laserom npr. diodnim laserom.

U odnosu na druge lasere za trajnu epilaciju, Nd:YAG laser je i najbezbedniji za tretiranje osunčane ili vrlo tamne kože bez ikakvog smanjivanja snage laserskog snopa i bez bilo kakvih neželjenih efekata po pacijenta.