BLOKADE

Blokade

Blokade

se najčešće koriste kod bolova u predelu kolena i drugih zglobova kada je u pitanju osteoartritis (gubitak hrskavice i remodeliranje kosti) kada je inflamacija hronična. Tada se aplikuje I.A. injekcija-blokada kortikosteroida koji imaju antiinflamatorno dejstvo kada brzo dolazi do povlačenja otoka i bola.

Zavisno od kliničke slike daje se od 1-3 I.A. injekcije


HIJALURONSKA KISELINA

ima hondroprotektivno dejstvo na hrskavicu zgloba i daje se kao substituciona terapija. Ona daje viskoznost sinovijalnoj tečnosti i tako povećava pokretljivost zglobova. Ona se nalazi svuda u vezivnom, epitelnom i neuronskom tkivu našeg organizma.

Aplikuje se direktno u zglob 3 do 5 puta sa razmacima od 7 dana. Najnoviji preparat hijalurona daje se jednom u 6-12 meseci zbog prolongiranog dejstva

Blokade hijaluronska kiselina

PRP terapija

je plazma obogaćena trombocitima, dobijena iz sopstvene krvi pacijenta. Trombociti su ključni činioci u mehanizmima obnavljanja čvrstog i mekog tkiva. Oni obezbedjuju neophodne faktore rasta koji su uključeni u obnavljanje i regeneraciju tkiva, tako da se kod tetivnih, ligamentnih, mišićnih lezija i lezija hrskavice pospešuje i ubrzava proces izlečenja.

Najčešće primene:

  • lezije tetiva, ligamenata i mišića
  • petni trn, plantarni fascitis
  • lezije hrskavice

48h pre i posle aplikacije PRP terapije, ne treba uzimati nesteroidne antireumatike i kortikosteroidne preparate.

Terapija se može ponoviti na 7 do 21 dan nekoliko puta. Kliknite da saznate više o PRP.