Biorevitalizacija lica skinboosterima

SKINBOOSTERI

Skinboosteri su vrsta revolucionarnih filera koji nemaju ulogu klasičnih dermalnih filera (voluminizatora) nego svojim bogatim sastavom injektovani u derm kože doprinose njenom boljem izgledu i kvalitetu.

Hijaluronska kiselina koja se nalazi u njima je veće koncentracije u odnosu na onu koja se nalazi u ostalim serumima namenjenim za injektovanje u kožu, te daje mnogo brži i vidljiviji efekat naročito na zreloj, suvoj koži sa fotooštećenjima.

Skinboosteri su namenjeni svima koji žele da poprave kvalitet kože, utiču na njenu dugotrajnu hidrataciju, pobojšanje tonusa i zategnutost, te vrate zdrav sjaj koži. Hijaluronska kiselina pravilno injektovana u derm popunjava ekstracelularni matriks koji se sa godinama i pod uticajem štetnih uslova sredine troši i manje sintetiše (genetika, UV zračenje, stres, nespavanje, pušenje) gde zadržava vlagu i vraća koži jedrinu i sjaj. Takođe, dolazi do stimulacije fibroblasta i makrofaga kože u sintezi kolagenih i elastičnih vlakana nakon čega bore i pore postaju pliće i manje vidljive, a koža deluje zategnuto.

Za biorevitaliazacije kože u našoj klinici koristimo skinboostere švedskeg brenda Restylan, Vital i Vital Light čiji efekat i sigurnost primene su potvrđeni širom sveta u preko 70 zemalja nakon duže od 15 godina upotrebe u podmlađivanju kože.

Vital i Vital Light

Kome je namenjena biorevitalizacija?

Svim osobama koje žele da poboljšaju kvalitet kože bilo da se radi o osobama sa prvim znacima starenja ili sa zrelom kožom, i muškarcima i ženama.

Koje regije se mogu tretirati skinboosterima?

Lice, vrat, dekolte i šake.

Regije koje se mogu tretirati

Koja je razlika između Vital i Vital light?

Vital je namenjen osobama sa zrelom kožom debljeg derma i sa fotooštećenjima, dok Vital Light odgovara osobama sa tanjim dermom i osetljivom kožom.

Kako izgleda proces terapije skinboosterima?

Nakon detaljnih konsultacija utvrđivanja tipa i stanja kože, biramo vrstu boostera koja najviše odgovara Vama te se dogovaramo oko regije i protokola terapije u cilju postizanja najboljih rezultata. Terapiju sprovodi doktor medicine gde u sitnim bolusima se injektuje skinbooster ultratankim inglicama u derm kože. Predhodno se nanosi topikalini anestetik te je procedura komforna za pacijenta. Oporavak traje jedan do dva dana koliko je potrebno da se smiri eventualno crvenilo.

U zavisnosti od potreba kože preporučuju se dva do tri tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja.

Kada su vidljivi efekti biorevitalizacije skinboosterima?

Za dve nedelje do nekoliko meseci kada se u kontinuitetu održava hidratacija kože te uočavaju znaci aktiviranih fibroblasta kože u sintezi kolagena.

Koliko traje efekat?

Efekat traje od 6 meseci do godinu dana u zavisnosti od individualnih predispozicija kada se opet može ponoviti u cilju održavanja postignutog rezultata.

Kada je pravo vreme za skinbooster terapiju?

Uvek, bez obzira na doba godine, kada pacijent ima potrebu da osveži, podmladi izgled kože i poboljša njen izgled.

Pronađite nas

Kontaktirajte nas

  • Adresa: Vase Stajića 25, 21000 Novi Sad, Srbija

  • (+381) 21 421 892

  • (+381) 63 585 000

  • (+381) 21 6614 664

  • e-mail: klinika@nadadiva.rs

Pratite nas